Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade Nederland is de koepelorganisatie van 155 aangesloten reddingsbrigades met in totaal 23.000 leden. Onze missie is: meer veiligheid in, op en langs het water. We doen het uiterste om te zorgen dat er niemand verdrinkt, en iedereen veilig kan genieten van het vele water dat Nederland telt.

Reddingsbrigade Nederland is in 1917 opgericht. De historie staat beschreven in het jubileumboek 'De Redder in Nood; 100 jaar Reddingsbrigade Nederland', dat koning Willem-Alexander ter gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan in 2017 in ontvangst nam.

Reddingsbrigade Nederland is als vereniging ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en herbergt twee rechtspersonen:

  • De Stichting Reddingsbrigade Nederland Exploitatie, van waaruit brigades en andere organisaties worden bediend door middel van verkoop en onderhoud van reddingsmateriaal;
  • De Stichting Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties (NIVZ), die overheden en beheerders van zwemlocaties adviseert over fysieke veiligheid.

Reddingsbrigade Nederland is aangesloten bij de International Life Saving Federation (ILS), de International Life Saving Federation of Europe (ILSE) en NOC*NSF.

skills for life